top of page

Auto uitlijnen

Veiligheid en duurzaamheid zijn voor u als automobilist belangrijk. Het is daarom verstandig om uw auto regelmatig te laten uitlijnen. De wielen van uw auto zijn in nauwkeurig bepaalde standen geplaatst. Zo rijdt uw auto prettig en veilig en slijten uw banden minimaal. Na verloop van tijd kunnen er in deze wielstanden afwijkingen ontstaan. Bijvoorbeeld omdat u door een gat bent gereden, of een stoeprand hebt geraakt.

Ook bij een aanrijding kan een wiel een klap hebben opgelopen. Uw auto wordt daardoor minder koersvast, en dus minder veilig. Ook slijten uw banden sneller.

Wanneer moet ik mijn auto uitlijnen?

Wij adviseren u de uitlijning minimaal één keer per jaar te laten controleren. U kunt het zelf ook merken als uw auto niet goed is uitgelijnd. Het kan gebeuren dat uw auto ‘trekt’ of zwaarder stuurt. U kunt het ook zien: de binnen- of buitenkant van de banden slijten sneller dan gebruikelijk. De wielen zijn daardoor eerder aan vervanging toe. Bovendien neemt de rolweerstand van uw auto toe, waardoor u meer brandstof verbruikt. Dat kost u geld en dat wilt u niet.

Bij bandencentrum Brian bent u aan het juiste adres,wij hebben het juiste apperatuur en de juiste mensen en helpen u graag verder.

bottom of page