top of page

Tips

Boiler aftappen

De boiler van uw caravan kunt u het beste aftappen wanneer de caravan zich in een horizontale positie bevindt. Om het aftappen te beginnen dient u de kraantjes op de bodem naast de boiler volledig open te draaien. Vervolgens opent u de keukenkraan en badkamerkraan op de warmwater stand waarbij de caravan geen spanning op de waterpomp heeft staan.  Enkele caravans hebben nog extra aftapkraantjes in de waterleiding zitten om de waterleiding af te tappen. Indien dit bij u het geval is kunt u ook deze kraantjes open zetten. Mocht u twijfelen over de juiste horizontale positie van uw caravan tijdens het aftappen draai dan het neuswiel in en uit. Aan de onderzijde van de caravan ziet u bij de aftappunten het water uit de boiler en leidingen lopen. Indien deze aftappunten geen water meer geven is de boiler gereed voor de winter.

Watertank aftappen

Om de watertank niet te laten bevriezen, is het raadzaam om deze af te tappen door het aftappunt in de vaste watertank open te zetten totdat de tank geleegd is. Mocht u geen aftappunt in de watertank hebben, dan kunt u de tank voor een groot deel leeg krijgen door hem via de waterpomp leeg te pompen.

Accu verwijderen

Indien u een accu in uw caravan heeft voor bijvoorbeeld een mover of als boordaccu, dan is het verstandig om deze accu uit de caravan te halen voordat deze de winterstalling ingaat. De accu kunt u het beste in een verwarmde ruimte bewaren, waarbij hij is aangesloten aan een (druppel)lader zodat de accu ontladen en geladen wordt.

Zwarte vlokken in de spoeltank van het toilet

Zwarte vlokken komen zeer vaak voor in de spoeltank van het toilet. U ziet ze meekomen met het doorspoelen van de WC. Dit is te voorkomen door het reservoir te vullen met een mengsel van 1:10 chloor met water en dit na ca. een halve dag af te tappen. De algen zijn nu dood. Het voorkomen hiervan is na het aftappen de vuldop niet te monteren maar de er los naast te leggen. De tank kan nu drogen en er kan geen alg meer ontstaan.

Kalk en/of stank in de afval tank

Na enige tijd ontstaat er in de afvaltank een witte schil. Dit kan verwijderd worden dmv. diverse cassette reinigers van o.a. Thetfort. Ook een scheut afwasmiddel doet wonderen.

bottom of page