top of page

Zomer en winterbanden

Zomer en winterbanden Autoservice Brian beschikt over een ruim assortiment autobanden. Jaarlijks worden er honderden banden aan tevreden klanten verkocht.

Autoservice Brian levert uitsluitend nieuwe banden van bekende merken. Omdat veiligheid voorop staat verkopen wij geen tweedehands of overjarige banden.

Lage temperaturen, sneeuw en ijs stellen heel andere eisen aan een band dan een zomerse rit. Om ‘s winters veilig de weg op te kunnen, blijken winterbanden steeds noodzakelijker.

Fabrikanten ontwerpen steeds vaker banden voor een bepaald seizoen, met optimale rijeigenschappen voor in de zomer óf in de winter. Daardoor wordt ook het verschil tussen zomer- en winterbanden groter. Zomerbanden voldoen steeds minder in winterse omstandigheden, waarbij sneeuw of ijs op de weg ligt. Dit hebben veel Nederlanders afgelopen winter zelf kunnen ervaren: minder grip in de bochten, een dubbele remweg, niet weg kunnen rijden bij een groen verkeerslicht of de auto zelfs niet uit een parkeerplaats kunnen krijgen. De winterband werd een zeer gewild artikel en leidde zelfs tot wachtlijsten bij leveranciers.

Banden vormen het enige contact van een auto met de weg. Goede banden zijn daarom essentieel voor een veilige rit. Bandencentrum Brian adviseert winterbanden voor iedereen die op zijn auto moet vertrouwen en niet kan laten staan bij sneeuw of gladheid. Maar ook voor de wintersport worden winterbanden aanbevolen. Steeds meer landen kennen een algemene verplichting voor het gebruik van winterbanden of een verplichting bij winterse omstandigheden.

bottom of page